Z izposojeno posteljico na brezskrben dopust

Ker vemo, da je spanje otroka zelo pomembno, saj takrat najbolj raste, se krepi in razvija, moramo, zanj izbrati kvalitetno ležišče. Ob rojstvu otroka imajo novopečeni starši veliko stroškov z nakupom otroške opreme, zato je idealno, če se lahko stroški kako zmanjšajo. Odlična izbira je izposoja posteljice za otročka, saj lahko tako kar nekaj prihranimo, otroku pa bomo omogočili kvaliteten spanec.

Ker vemo, da je spanje otroka zelo pomembno, saj takrat najbolj raste, se krepi in razvija, moramo, zanj izbrati kvalitetno ležišče. Ob rojstvu otroka imajo novopečeni starši veliko stroškov z nakupom otroške opreme, zato je idealno, če se lahko stroški kako zmanjšajo. Odlična izbira je izposoja posteljice za otročka, saj lahko tako kar nekaj prihranimo, otroku pa bomo omogočili kvaliteten spanec.

Otroške posteljice se razlikujejo glede na dolžino in širino in so tako prilagojene starosti otrok:

 • novorojenčki in dojenčki ponavadi spijo v zibelkah ali pa v obposteljni posteljici,
 • za starejše otroke so na izbiro postelje v dimenzijah od 120 cm naprej,
 • prenosne posteljice, ki so najbolj primerne za potovanje ali pa spanje pri babicah.

LESENA POSTELJICA

Les je naraven material, ki nudi kvaliteto, ki jo potrebujete. Lahko je premazan z brezbravnim premazom, ki je odporen na slino, hkrati pa je zaradi naravnih sestavin popolnoma varen za vašega malčka. Lesene posteljice imajo ponavadi nastavljiv nivo višine, rešetkasto dno pa poskrbi za boljše kroženje zraka. Lahko so kot samostojne posteljice, lahko pa jih fiksiramo na zakonsko posteljo in dobimo obposteljno posteljico.

OBPOSTELJNA POSTELJICA

Bližina staršev je za novorojenčka in dojenčka zelo pomembna, saj se s tem, ko otrok vonja, se dotika in čuti bližino staršev, plete posebna vez, hkrati pa na otroka vpliva blagodejno, ga pomirja in mu daje občutek ljubezni in varnosti. Poleg tega, da se zmanjša tveganje za nenadno smrt v posteljici, se tudi izboljša proces dojenja. Obposteljno posteljico je mogoče priklopiti na zakonsko posteljo, kar pomeni, da v bistvu dojenček spi s starši, hkrati pa ni nevarnosti, da bi otroček padel s postelje. Imajo pa te posteljice tudi druge pozitivne lastnosti:

 • možnost nagiba
 • zelo majhna teža
 • zložljiva
 • možnost nastavitve posteljice po višini
 • moderen design
 • lahko sestavljanje in montiranje

Obposteljna posteljica je namenjena dojenčkom od 0 – 6 mesecev, oziroma dokler otrok ne tehta 9kg. Obvezno mora biti fiksirana na posteljo staršev, pasovi pa morajo biti pravilno nameščeni in dobro tesniti. Med posteljico in zakonsko posteljo ne sme biti vmesnega prostora, da otrok ne pade »skozi luknjo«.

PRENOSNA POSTELJICA

Tudi na dopustu moramo poskrbeti za udobno ležišče za našega malčka. Te skrbi lahko odženemo, če se odločimo za izposojo posteljice, ki je lahko samostoječa ali pa taka, da se fiksira zraven postelje, v kateri spijo starši. Potovalna postelijca je primerna tudi za avtodom, saj jo lahko podnevi zložimo na majhno in pospravimo v kot, zvečer pa jo spet sestavimo in ponudimo otroku prostor za spanje. Ponavadi so potovalne posteljice majhne teže in opremljene s prenosno torbo, kar omogoča lažje prenašanje. Ker se zložijo na majhno, jih lahko vtaknete v še tako majhen prostor v prtljažniku, po drugi strani pa so lahko sestavljive, da se vam ni treba obremenjevati s sestavljanjem. Vse prenosne posteljice imajo sistem proti samodejnemu zlaganju, to pomeni, da ko je sestavljena, se ne more kar podreti. Imajo pa potovalne, oziroma prenosne posteljice tudi druge dodatke:

 • praktični žep za dodatne stvari
 • mreža proti komarjem
 • kolesa za udobno premikanje ( ko posteljico premaknete, morate kolesa zabremzati )
 • nadstrešek s plišastimi igračkami
 • polička za igrače
 • nastavljiv nivo višine
 • zložljiva podloga
 • notranjost iz bombaža
 • mrežasto okno za prezračevanje
 • možnost uporabe kot samostojna posteljica, ali kot obposteljna posteljica

Ko kupujete prenosno posteljico, morate ponavadi posebej kupiti tudi vzmetnico in posteljnino, če pa si posteljico izposodite, dobite vse v kompletu. Izposoja posteljice je dobra izbira tudi zato, ker otroci hitro rastejo in vse prerastejo, zato se ni treba vsakič znova obremenjevati z nakupom nove in s tem koliko bi zanjo zapravili.

CENA IZPOSOJE POSTELJICE

Starši vedno hočemo najboljše za svoje otroke, zato se pri nabavljanju otroške opreme zelo potrudimo. Radi bi, da so stvari kvalitetne in lepega videza, to pa nas velikokrat udari po žepu. Za novo otroško posteljico za dojenčka boste tako odšteli tudi do 600 evrov, odvisno od dizajna, ki ga želite. Cena za izposojo posteljice pa se giblje okrog 70 evrov za 6 mesecev, za krajši čas pa tudi primerno manj, lahko pa se izposoja tudi podaljša glede na potrebe. Ker otroci prehitro rastejo, je izposoja bolj ugodna rešitev, kot pa nakup.

Oznake:

Komentiraj