Previjalna miza je veliko več kot le to

Nepogrešljiv kos pohištva, ki ga morate kupiti že pred prihodom dojenčka, je previjalna miza. To je element, ki služi zlasti negi dojenčka, ima pa lahko tudi druge funkcije, tako da je ob nakupu previjalne mize dobrodošel res dober premislek. Previjalna miza lahko dojenčka in kasneje malčka spremlja še kar nekaj let, zato preberite naše nasvete, kako jo izbrati in kaj vse vam v resnici lahko nudi. Ne, to ni samo previjanje.

Nepogrešljiv kos pohištva, ki ga morate kupiti že pred prihodom dojenčka, je previjalna miza. To je element, ki služi zlasti negi dojenčka, ima pa lahko tudi druge funkcije, tako da je ob nakupu previjalne mize dobrodošel res dober premislek. Previjalna miza lahko dojenčka in kasneje malčka spremlja še kar nekaj let, zato preberite naše nasvete, kako jo izbrati in kaj vse vam v resnici lahko nudi. Ne, to ni samo previjanje.

Kako izbrati pravo previjalno mizo

Zelo pomembna stvar pri izbiri previjalne mize je ta, da jo kupite dovolj zgodaj, saj se zadnje dni pred porodom nikakor ne želite obremenjevati še s tem, kje in kakšno boste kupili. Pogosto se zgodi, da dojenček na svet tudi pohiti, zato vas v zvezi s tem res ne sme nič presenetiti. Previjalna miza mora biti torej pri hiši vsaj par mesecev pred predvidenim datumom poroda, saj si boste tako lahko oddahnili in v miru poskrbeli še za preostale stvari, kot so oblačilca, pripomočki za nego, psihična priprava na porod in materinstvo ter ostalo.

Najprej se morate odločiti, kje bo previjalna miza postavljena. Uporabljali jo boste precej pogosto, prve mesece najverjetneje tudi ponoči, zato je dobro, da je nekje na dosegu roke. Prav zaradi nočnega vstajanja, ki v večji ali manjši meri čaka prav vsako mamico, jo lahko namestite v spalnico – še posebej, če bo novorojenček spočetka spal tam. Najverjetneje bo, saj sploh od začetka potrebuje tudi nočno hranjenje in previjanje. V tem primeru bo v spalnici tudi otroška posteljica. Če želite, se lahko previjalna miza stilsko (material, barve, kombinacije, dodatki …) ujema le s posteljico, lahko pa tudi s preostalim pohištvom v spalnici. Če jo izbirate za daljše obdobje, bo otroku kasneje vsekakor prišla prav v njegovi sobici, zato jo lahko izberete tudi glede na to, kakšno pohištvo ali pa vsaj slog opreme bo v tej sobi. Nekateri imajo previjalno mizo tudi v kopalnici ali katerem drugem prostoru – tu nekega pravila ni, pomembno je le, da vam z vidika funkcionalnosti in praktičnosti najbolj odgovarja.

Ko veste, kje bo previjalna miza postavljena, je čas za izmere. Preverite, koliko manevrskega prostora imate in kakšne dimenzije previjalne mize bi bile za vaše razmere najboljše. Na tej podlagi se vam bo izbor lahko nekoliko zmanjšal, še posebej, če ste precej omejeni s prostorom. Mere so nujno pomembne, saj vendar ne želite, da domov pripeljete kos pohištva, ki ga nikakor ne morete umestiti. Tu je nujen še en podatek, in sicer višina previjalne mize. Pozorni bodite na to, da bo miza tako visoka, da boste dojenčka kar najlažje negovali. Standardna višina pač ne odgovarja vsakemu. Pri nas lahko izbirate med različnimi dimenzijami in prepričani smo, da boste zlahka našli pravo mizo zase.

Če od previjalne mize želite še kaj več, boste gledali tudi na to, da bo imela dovolj prostora za odlaganje in shranjevanje. To pomeni, da ima previjalna miza lahko police ali še bolj praktične predale, seveda pa vam bo prišel prav tudi prostor na sami mizi.

Kaj pa varnost? To je eden najpomembnejših podatkov. Najpogosteje s previjalno mizo dobite tudi previjalno desko z ograjico, nanjo pa potem namestite mehkejšo podlago, da bo dojenčku tudi med negovanjem udobno in toplo. Na tem mestu naj opozorimo še, da previjalna miza nikakor ni prostor, kjer bi dojenčka pustili samega – niti za sekundo. Le drobec sekunde je lahko dovolj, da se prekotali ali zvrne na tla, zato bodite ves čas poleg.

Da bo previjalna miza kar najbolje izkoriščena

Ko je previjalna miza doma, jo torej postavite v nek prostor in uredite, da vam bo kar najbolj odgovarjala. Poglejmo, na kakšne načine jo lahko uredite, da se bosta oba z dojenčkom počutila sproščeno, udobno in varno.

  • Da bo varneje: previjalna miza naj bo nameščena v kot ali vsaj ob eno steno. Tako bo njena uporaba varnejša. In še nekaj: le dovolj trdna miza bo tudi varna in trajna, zato ste vabljeni, da iz naše ponudbe izberete popolno zase.
  • Svetloba ponoči: na mizo namestite nočno lučko z nežno svetlobo, ki dojenčka ne bo preveč predramila, vi pa boste lahko vseeno opravili svoje delo. Uporabljali jo boste zlasti ob nočnem previjanju.
  • Kaj spada na mizo: na sami površini mize lahko imate kakšno škatlo ali posodo za najnujnejše pripomočke, kot so kreme, vata, krpice za umivanje, kakšna tetra plenica, negovalno olje, fiziološka raztopina … To so stvari, ki morajo biti vedno pri roki, seveda pa ne pozabite niti na pleničke, ki jih lahko imate nekaj za sproti na mizi, celoten paket pa v predalu ali kje drugje. Potrebovali boste tudi posodo za vodo.
  • Predali so super: najboljša izbira je zagotovo previjalna miza s predali. Vanje lahko zložite skorajda vse, kar dojenček potrebuje – vse dodatno za nego, stekleničke in dude, prsno črpalko, zdravila, oblačila, posteljnino, tetra plenice in še kaj. Predale le še zaprete in imate vse lično pospravljeno ter urejeno tudi, kadar dobite nenapovedane obiske, ki si nadvse želijo videti dojenčkov kotiček.
  • Previjalna miza lahko raste skupaj z otrokom: ko vaš novorojenček zraste v dojenčka, ta pa v malčka, ki previjalne mize ne potrebuje več, je zagotovo že čas za kakšno preureditev. Zato svetujemo, da izberete takšno mizo, ki je hkrati praktična komoda, ta pa je nepogrešljiva tudi kasneje v otroški sobi ali pa v katerem koli drugem prostoru, saj nudi veliko prostora za shranjevanje. Previjalna miza naj raste skupaj z otrokom, kar pomeni, da jo lahko tudi kasneje uporabite za shranjevanje oblačil, seveda pa se bodo v njej prav dobro počutile tudi igrače, družabne igre, sestavljanke, knjige ali pa številne šolske potrebščine.

Izberite najboljšo previjalno mizo za vašega dojenčka

Videli smo, da je previjalna miza kos pohištva, ki je res vsestranski in še zdaleč ni le prostor za previjanje. Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo, v kateri imamo odlične in kvalitetne previjalne mize. Na voljo so vam mize iz kakovostnih, tudi sodobnih materialov, s praktičnimi predali, brezčasnih linij, modnih barv, elegance, različnih dimenzij in visoke funkcionalnosti.

Naše previjalne mize so zasnovane tako, da zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika. Izberite previjalno mizo proizvajalcev Klups ali Drewex, ki izdelujeta le visoko kakovostne previjalne mize – da bi se tako vi kot dojenček ob njihovih izdelkih počutila prijetno, domače, sproščeno in varno.

Naj bodo trenutki z vašim dojenčkom ob pomoči naših previjalnih miz res popolni.

Oznake:

Komentiraj